A gofrikészítés rejtelmei

2018. október 22. 15:53 - crEATe

Ti készítettetek már gofrit? Gondoltátok volna, hogy nem is olyan egyszerű?

A múlt héten a Waffle & Love-ban jártunk, ahol nagyon finom édességeket ettünk. Ezután megpróbáltuk elkészíteni az ott fogyasztott gofrik mását, több-kevesebb sikerrel

Talán mindenki azt gondolja, hogy gofrit készíteni nem nehéz, hiszen mi kell bele?
Egy-két tojás, liszt, sütőpor, vaj, tej, vaníliás cukor, só és egy kis kristálycukor.

unnamed_1.jpg

 A száraz alapanyagokat és a "folyósakat" összekeverjük külön-külön, majd összeöntjuk a két keveréket, és addig kavarjuk, amíg csomómentes nem lesz. Eddig nem is nehéz, ugye?

unnamed_1_1.jpg

unnamed_2.jpg unnamed_3.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 Ezután kezdődhet is a móka! Merőkanállal beleöntjük a tésztát a sütőbe, de fontos, hogy ne túlozzátok el a mennyiséget! Hogy miért?

img-6775_2.JPG

Mert így jártok, mint mi! :D Na de semmi baj, csak le kell törölni és folytatni tovább. Ha kigyullad a zöld fény, akkor kinyithatjátok a sütőt.

img-6772_3.JPG

Ne aggódjatok, ha ez a látvány fogad, csak le kell szedni egy fakanállal az odaragadt gofrit, majd szépen kidíszíteni, az íze attól még finom

img-6789_1.JPG

A receptet megtaláljátok a Nosalty oldalán.

https://www.nosalty.hu/recept/edes-gofri

Reméljük Ti ügyesebbek lesztek mint mi, és a tejszínhabot se felejtitek el a bevásárlás során.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://createfood.blog.hu/api/trackback/id/tr9014315617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.