Pizza? Pizza!

2018. november 13. 18:40 - crEATe

Az előző posztunkban a Pizza Manufaktúrába látogattunk. Most megpróbáltuk rekreálni.

Az étterembe való látogatásunk után elhatároztuk, hogy mi is kipróbáljuk, milyen is pizzát készíteni. Ebben a posztban megtudhatjátok, milyen tapasztalataink voltak.

Hozzávalók

A legtöbb hozzávaló akár a mindennapos tartalékaitok között is megtalálható, de a szemléltetés érdekében feltüntetjük hozzávalók árait a Tesco online szerint.

Tészta

3 dl víz
30 g élesztő  (50 g 65 Ft)
500 g liszt     (1 kg 193 Ft)
csipet só
4 ek olaj

Feltét

sűrített paradicsom                (249 Ft)
oregánó                                        (89 Ft)
bazsalikom                             (89 Ft)
1 csomag szalámi                   (249 Ft)
1 csomag kockázott bacon     (320 Ft)
1 konzerv kukorica                 (279 Ft)
10 dkg sajt                              (180 Ft)

Összesen kb. 1600 Ft, ebből több pizzát is lehet csinálni, úgyhogy mindenképpen megéri akár többen egy összejövetel alkalmával megpróbálni pizzát sütni, akár csak a közös élmény miatt.

Az elkészítés menete

Először a tészta elkészítése a feladatunk. Az élesztőt belemorzsoljuk a langyos vízbe, majd hozzáadunk 3 evőkanál lisztet. Ezt alaposan összekeverjük, majd 15 percig hagyjuk állni.felfut.jpg

Egy tálba összekeverjük a maradék lisztet, langyos vizet, az olajat és a korábban felfuttatott élesztős keveréket. Nagyon fontos az, hogy megfelelően összegyúrjuk a tésztát.beont4.jpg

Ha alaposan összegyúrtuk, akkor 45 percet hagyjuk letakarva állni. Amint letelt az idő, még egyszer átgyúrjuk a tésztát, és megint hagyjuk 45 percet kelni.

dagad.jpg

Ezt követően szét lehet szedni annyi részre, ahány pizzát szeretnénk csinálni. Mi csak 1 pizzát csináltunk a fent leírt hozzávalókból, ami nagyon vastag lett, ezért azt ajánljuk, hogy ti legalább két részre szedjétek. Kinyújtjuk a tésztát, majd belehelyezzük a kivajazott tepsibe.keszta.jpg

Utána elkezdjük a paradicsomos feltétet megcsinálni. Belehelyezzük a paradicsompürét egy mélyebb serpenyőbe, ahol felforraljuk és ízlés szerint fűszerezzük.szosz_alap.jpg

Ha kész a feltét, akkor ráhelyezzük a pizzára a szalámival, a baconnel, a kukoricával és a sajttal együtt. Egy 180 fokra előmelegített sütőben nagyjából 15 perc alatt készre sütjük. 

keszpizzza.jpg

Kész is vagyunk! De jöjjenek is a tapasztalataink. Láthattátok, hogy kétszer 45 percig kell hagyni kelni a tésztát, ami azt jelenti, hogy eléggé sok idő, mire elkészül az étel. Ha sok időtök van és a barátaitokkal el akartok szórakozni, akkor mindenképpen ajánljuk, hogy kipróbáljátok az otthoni pizzakészítést, de ha nincs időtök, akkor mindenképpen jobb megoldás a Pizza Manufaktúra!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://createfood.blog.hu/api/trackback/id/tr8914370277

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása