Mi már lázasan készülünk a Karácsonyra, nagyban tervezzük az ajándékokat. Ami minden évben felvetődik kérdés, az az, hogy mit is együnk Karácsonykor. A főételekért általában az anyukáink felelősek, mi inkább a sütiket csináljuk. Így hát ha karácsony, akkor mézeskalácsot kell készíteni!
Megszállt minket a karácsonyi hangulat, ezért mi már elkészítettük a sajátunkat. Kedvenc receptünket itt meg is találhatjátok. Kezdjünk is neki!
Hozzávalók
Tésztához:
- 1 kg finomliszt
- 30 dkg porcukor
- 3 teáskanál szódabikarbóna
- 14 g mézeskalács fűszerkeverék (1 tasak)
- 30 dkg margarin
- 250 ml méz
- 3 db tojás
Díszítéshez:
- 2 db tojásfehérje
- 30 dkg porcukor
Az elkészítési költség kb. 1000 Ft.
Elkészítés menete
Először összekeverjük a lisztet, a porcukrot, a szódabikarbónát és a mézeskalács fűszerkeveréket. Ezt követően hozzáadjuk a tojást, a mézet, illetve a kicsit megolvasztott margarint. Ezt jól összedolgozzuk, amíg egyenletes nem lesz a tészta. Szét osztjuk a tésztát három részre, majd kinyújtjuk körülbelül 0,5 cm vastagra. Kiszaggatjuk különféle alakokra, majd a 180 fokra előmelegített sütőben kisütjük.
Amint kihűlt a sütemény nekiállhatunk a díszítéséhez is, melyhez felverjük a 2 tojásfehérjét robotgéppel és szép lassan adagoljuk a porcukrot. Keményedésig keverjük. Ez után habzsákba töltjük a felvert habot és kezdődhet is a díszítés.
Reméljük Ti is kedvet kaptatok mézeskalácsot készíteni, ha csináltatok mindenképpen osszátok meg velünk a tapasztalataitokat! Mindenkinek áldott, békés karácsonyt kívánunk!