Karácsonyi készülődés: Mézeskalácsot készítettünk

2018. december 12. 17:04 - crEATe

Mi már lázasan készülünk a Karácsonyra, nagyban tervezzük az ajándékokat. Ami minden évben felvetődik kérdés, az az, hogy mit is együnk Karácsonykor. A főételekért általában az anyukáink felelősek, mi inkább a sütiket csináljuk. Így hát ha karácsony, akkor mézeskalácsot kell készíteni!

Megszállt minket a karácsonyi hangulat, ezért mi már elkészítettük a sajátunkat. Kedvenc receptünket itt meg is találhatjátok. Kezdjünk is neki!

Tovább
Szólj hozzá!

Macaron (?) házilag

2018. december 09. 15:00 - crEATe

Ha azt hitted, hogy csak egyféleképpen ronthatod el őket, akkor tévedtél!

A Desszert.Nekedbe tett látogatásunk után valamiért elég bátorságot éreztünk magunkban, hogy elkészíthessük a francia finomságokat.

A nehézségek már az alapanyagok beszerzésénél előjöttek, ugyanis 3 boltot kellet megjárjunk ahhoz, hogy minden hozzávalónk meglegyen. A mandulaliszt és az ételszínezék bizonyult a legnehezebb esetnek. Miután mindent begyűjtöttünk, nem volt más hátra, mint a recept sokszoros átolvasása, hogy mindent megértsünk… nem sikerült. expectation.png

Tovább
Szólj hozzá!

Miért hívják a Télapót Mikulásnak, vagy a Mikulást Télapónak?

2018. december 06. 14:00 - crEATe

Ti mivel várjátok őt?

img-8318_1.jpg

December 6-a az a nap, amikor a kisgyerekek, vagy éppen nem is olyan kicsik, izgatottan nézik meg a csizmájukat, hogy mit hozott nekik a Mikulás.

Ahogyan leírtuk ezt a mondatot, rögtön több kérdés is felmerült bennünk. Ismerősöktől, innen-onnan hallani, hogy hozzájuk 5-én este érkezik a Mikulás. Vagy éppen azt, hogy nem is a Mikulás, hanem a Télapó hozza az ajándékot. Hogy is van ez?

Tovább
Szólj hozzá!

Desszert.Neked – desszert nekünk

2018. december 04. 16:07 - crEATe

Úgy éreztük, hogy a korábbi tapasztalatszerzéseink után megértünk arra a szintre, hogy egy cukrászmestereket is megizzasztó receptet próbáljunk ki, és elkészítsük életünk első macaronjait. Ennek első lépése a macaron megkóstolása volt, mivel korábban még egyikünk sem próbálta ezt az apró francia édesség különlegességet. Kisebb kutatás után a döntésünk végül a Desszert.Neked macaronjaira esett.20181128_183620.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

Gofri extrákkal - ha unod a sima gofrit

2018. november 21. 15:22 - crEATe

A legutóbbi Waffle dogban tett látogatásunk után annyi ambíciót éreztünk magunkban, hogy úgy döntöttünk, mi is elkészítjük a koliban ezt az ízletes streetfoodot (több - kevesebb sikerrel).

Kétféle ízvilággal próbálkoztunk, egy tömény csokis és egy pikáns kolbászos/sonkás variációt készítettünk._dsc0422.jpg

Tovább
Szólj hozzá!

A Pizza Manufaktúrában jártunk

2018. november 08. 14:00 - crEATe

Ti is szeretitek a pizzát, ugye?

2011-ben Bernáth Adrián és társai megnyitották az első Pizza Manufaktúrát az Erkel utcában. Olaszos pizzáiknak köszönhetően gyorsan nagy népszerűségre tettek szert. A hangulatos kis pince már nem volt elég, ezért a Lónyai utcába költöztek, ahol még tökéletesebb kombinációkkal szolgálják ki az embereket.

pizza-manufaktura-hartyanyi_011.jpg

De miért is vált ez a pizzázó a város egyik legjobb helyévé?

Tovább
Szólj hozzá!