Elkészítettük home-made hamburgerünket

2018. november 03. 18:52 - crEATe

próbáld ki bátran, nem olyan könnyű elrontani ;)

Elkészítettük saját ízlésünknek megfelelő hamburgerünket. Bucit hozzá vettünk, annyira bátrak nem voltunk, hogy azt is megpróbáljuk magunknak elkészíteni.

Az elkészítés egyébként egész gyors, és nem is túl költségigényes, valamint tényleg sokkal nehezebb elrontani, mint gondoltuk, pedig voltak kétségbeesett pillanataink. Amennyiben szeretnétek Ti is kipróbálni, alább olvashatjátok a receptet és az elkészítés menetét.

Hozzávalók a húspogácsához:
- 50 dkg sertés és/vagy marha darált hús

- 1 fej hagyma
- egy kevés mustár és ketchup ízlés szerint
- csipetnyi só és bors
Egyébként rengeteg fajta húspogácsa receptet találtok az interneten, mi többet is találtunk, azokat gyúrtuk össze és egyszerűsítettük le.

Ezen kívül mindenkinek ízlésének megfelelő hozzávalókra lesz szüksége, mi a húspogácsán kívül sajtot, salátát, paradicsomot, uborkát és egy kis ketchup-t raktunk még a bucikba.
Természetesen a rendelkezésre álló kerettől és ízléstől függően ezt még lehet tarkítani extrább szószokkal baconnal stb. végtelen lehetőség áll rendelkezésre.

Íme az elkészítés menete:
1. A húspogácsa hozzávalóit keverjük össze egy tálkában.


2. Az összekevert alapanyagokból gyúrjunk gombócokat, majd lapítsunk belőlük korongokat.
Valahogy így:

Eddig végtelenül egyszerű dolgunk volt, ezután jöttek az izgalmak...


3.Kevés olajon süssük meg a húspogácsákat, mindkét oldala kb 8-10 perc.
Voltak kétségeink azzal kapcsolatban, hogy vajon jól átsültek-e a húspogácsáink, ezért inkább visszatettük őket  még egy kis időre, emiatt a külsejük minimálisan megégett...

Elég rosszul néz ki, ugye? :D pedig egyébként finom lett, szóval semmi esetben se ijedjetek meg, ha hasonlót tapasztaltok :)

4. Ha a húspogácsa megsült, megpiríthatjuk a bucikat is, majd egyszerűen csak rakjuk bele a hozzávalókat, és készen is vagyunk.

Mindenképpen javasoljuk kipróbálásra! :) Jó étvágyat hozzá!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://createfood.blog.hu/api/trackback/id/tr3214342349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása