Gofri: a belga ételkülönlegesség

2018. október 17. 17:40 - crEATe

A héten meglátogattuk a Waffle & Love-ot.

De mi is az a gofri? Mióta létezik? Hogy alakult ki?


A gofri története jelentős múltra tekint vissza, hiszen már az ókorban is sütöttek vaslapok között ostyákat a görögök. Később kialakult a bordázott alakzat, mely egy kézműves ötlete volt. Amerikában inkább reggelire fogyasztják szalonnával és jurharsziruppal, míg Belgiumban édességként eszik.

Brüsszeli és liége-i gofri, a két legismertebb fajta

A brüsszeli téglalap alakú és vékonyabb, könnyebb tésztával rendelkezik. A liége-i gofri ezzel ellentétben szabálytalan alakú és egy tömör kelt tésztából készül. (Forrás: Chili & Vanilia)

Waffle & Love

A Waffle & Love gofrizót látogattuk meg, melynek a neve igen találó: nem csak szerelem az ételek iránt, hanem az is kiemelkedő, hogy az éttermet alapítók is egy párt alkotnak. A gofrizó a  Ráday utca Kálvin tér felől eső részén található. Amint beléptünk az étterembe, szembetalálkozhattunk azzal, hogy milyen miliővel rendelkezik a hely. Az étkezdében a világoskék szín dominál és minimalista dizájnnal rendelkezik. A vendéglátás magas színvonalú, barátságosan fogadják a magyar és nemzetközi vendégeket is.

interior.jpg

(Forrás: Waffle & Love)

 De térjünk a lényegre!

 A Waffle & Love a lehetőségek tárházát biztosítja az édességkülönlegességek terén. A vendégek választhatnak előre kitalált gorfikoncepciókból, vagy összerakhatják a sajátjukat is. Először egy gofri alapot lehet választani, mely lehet sima, buborékos és gyümölcsös. Majd azt lehet eldönteni, hogy a sokféle csokoládé és lekvár alapból milyet szeretnének enni. Ezt követik a gyümölcsök és a csokik. Végül szórást lehet választani, amely tökéletes megkoronázása az édességnek. A képen láthatjátok, milyen kombinációkat tudtok összeállítani.

etlap.jpg

(Forrás: Waffle & Love)

Mi személy szerint két féle gorfri összeállítást próbáltunk. Az egyik a sima alapú, nutellás, erdei gyümölcsös gofri Oreo-val és tejszínhabbal. A másik pedig sima alapú gofri volt nutellával, banánnal, Ferrero Rocher-ral és tejszínhabbal. Mindkét összeállítás 1400 Ft volt, ami véleményünk szerint egyetemistáknak is akár megengedhető, illetve az adaggal bőven jól lehet lakni.

gorfi.jpg

Nagyon finomak voltak a gofrik és kifogástalan volt a kiszolgálás is, mindenkinek ajánljuk, hogy térjen be a  Waffle & Love-ba, garantáltan nem fogja megbánni.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://createfood.blog.hu/api/trackback/id/tr2414290713

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása