Desszert.Neked – desszert nekünk

2018. december 04. 16:07 - crEATe

Úgy éreztük, hogy a korábbi tapasztalatszerzéseink után megértünk arra a szintre, hogy egy cukrászmestereket is megizzasztó receptet próbáljunk ki, és elkészítsük életünk első macaronjait. Ennek első lépése a macaron megkóstolása volt, mivel korábban még egyikünk sem próbálta ezt az apró francia édesség különlegességet. Kisebb kutatás után a döntésünk végül a Desszert.Neked macaronjaira esett.20181128_183620.jpg

A cukrászdába belépve rögtön megbántuk, hogy csak a macaronokért jöttünk, mert a szebbnél szebb kreációkat sorra pusztítottuk volna el – ha a pénztárcánk is támogatni tudta volna ezt az ötletet.

A nagy kínálatot meglátva hosszas gondolkodás kellett ahhoz, hogy kiválasszuk azokat a kiváltságos macaronokat, amik végül a tányérjaiankra kerültek. Hogy miért is tartott eddig a gondolkodás? Íme, néhány különlegesebb darab a teljes kínálatból: sósmogyoró, passiógyümölcs, málna-robbanócukor, sóskaramell, Bounty csoki-kókusz, lime-karamell-tejcsoki, szilva-fahéj, feketeribizli-kecskesajt. Ugye, hogy ti se tudtatok volna választani?20181128_182847.jpgMi végül a sósmogyoró, málna-robbanócukor, sóskaramell és a lime-karamell-tejcsoki mellett tettük le a voksunkat. Az állaguk meglepett minket, keményebb sütire számítottunk a kinézet alapján. Ezzel szemben a külső réteg roppanva tört meg a fogunk alatt, míg a belseje puha és omlós volt. Személyes kedvencünk a sóskaramell lett, amit bármikor szívesen újra kóstolnánk.

A megemelkedett cukorszintünket tovább fokoztuk egy málnás forrócsokival, ami pont olyan arányban volt krémes és sűrű, ahogyan lennie kell. A málna íz is kellő intenzitással érződött benne.20181128_183014.jpgA hely berendezése nagyon megnyerő volt, a bejárattal szemben egyből a sütemények fogadtak minket, majd tartottak ott. Színben a logón is látható babakék dominált, a dekoráció pedig letisztult és ízléses, ami teljesen passzolt a különleges desszertekhez is. Mivel már az adventi időszakba léptünk, ezért a Desszert.Neked is télies és karácsonyi hangulatot árasztott.20181128_182827.jpgEgy macaron 350 Ft-ba kerül, ami a diákfizetésünkhöz képest egész magasnak mondható, ezért kíváncsian várjuk, hogy a home made verzió mennyi pénzünket emészti majd fel.

Ha neked is megtetszettek az apró desszertek, mindenképp látogass el a Desszert.Neked-be és kóstold végig a kínálatot!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://createfood.blog.hu/api/trackback/id/tr3814429540

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása