Burrito házilag

2018. november 30. 11:40 - crEATe

vagy valami olyasmi :)

Megpróbáltunk otthon a lehető legegyszerűbben burritot készíteni, és meglehetősen finom és laktató lett. Nem igényel túl sok időt és energiabefektetést, ahogyan különösebb szakértelmet sem, így bátran ajánljuk mindenkinek otthoni kipróbálásra az alábbi receptet! :)



Hozzávalók:
- 500g darált hús
- 1 konzerv kukorica
- 1 konzerv bab
- 1 fej hagyma
- 1 csomag chilis bab alap fűszer
- 1 csomag torilla
- esetleg egy kis rizs

Elkészítés menete:

1. A hagymát apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Csak annyira bátran, hogy ne égjen meg :D 

2. Hozzáadjuk a húst, ízesítjük ízlés szerint sóval, borssal.

3. Ha a hús már nem nyers, felöntjük egy kis vízzel és hozzáöntjük a chilis bab fűszerkeveréket.

4. Hozzáadjuk a babot és kukoricát is, még pár percig kavargatjuk és készen is vagyunk.

Így lett egy chilis babunk, ami már önmagában is nagyon finom.

Amennyiben szeretnétek burritová alakítani, nincs más dolgotok, mint elővenni a tortilla lapokat, rakni bele egy kis chilis babot (ha szeretnétek egy kis rizst is rakhattok bele) és szépen összetekerni, lehetőleg úgy, hogy ne folyjon szanaszét az egész.

Utóbbi feladat okozta a legnagyobb kihívást, de íme a kb tökéletesített módszer: először is hajtsátok fel az alját és ezután a két szélét. Aztán fogjátok jó erősen! :D 

Megéri megszenvedni a hajtogatással, tényleg nagyon finom és nagyon laktató volt. A hamburger után ez is egy olyan étel, amit egészen nehéz elrontani, feltéve persze, ha nem magad készíted a tortillát és a szószt. Úgy valószínűleg nálunk is elég kaotikus helyzet uralkodott volna, illetve sokkal hosszabb elkészítési idővel kellett volna számolni.

Mexikóiaknak, mexikói étterem tulajdonosoknak ne nagyon mutogassátok, mert egészen valószínű, hogy kinevetnek, vagy megsértődnek, amiért így megszégyenítettük a burritot.

Reméljük Ti is imádni fogjátok! ;)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://createfood.blog.hu/api/trackback/id/tr8414405764

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása